Recept: Grillad halloumiburgare med BBQ-lök
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Grillad halloumiburgare med BBQ-lök

100 röster

Den här goda halloumiburgaren går hem hos både vegetarianen och köttälskaren! Fyll den med grillad paprika, tomat och en smakrik BBQ-röra gjord på lök, majs och persilja.

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka persilja
  • 1 dl bbq hickorysås (eller se recept nedan under steg 2)
  • 150 g majskorn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 4 halloumiburgare
  • 2 stora tomater eller bifftomat (2 stora tomater motsvarar 1 bifftomat )

Så här gör du

  1. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i olivoljan utan att den tar färg. Tillsätt vinägern och låt den koka in.
  2. Hacka persiljan, vänd ner den, BBQ-såsen och avrunnen majs i lökfräset.
  3. Skala och riv vitlöken och blanda den med olivoljan. Pensla burgarna med vitlöksoljan.
  4. Skiva tomaten.
  5. Grilla burgarna och tomatskivorna.
  6. Servera halloumiburgarna i bröd med BBQ-lök, tomat och grillad paprika.

För alla

Kontrollera ingredienserna i BBQ-såsen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.

Näringsberäkningen är inkl. bröd.

Näringsvärde per portion
Energi:
2316 kJ / 556 kcal
Protein:
27 g
Kolhydrat:
27 g
Fett:
37 g
Salt:
1 g
0,7 - 1,4 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer