Grillad entrecôte med Johannas potatisgratäng
Ett smakfullt recept på grillad entrecôte med krämig potatisgratäng. Du gör receptet av bland annat kött, olja, soja, vitlök, potatis, mjölk och grädde. Oemotståndligt gott och mättande!
Ingredienser
4 portioner
4 stora välhängda entrecôte (à ca 250 g)
salt (grillsalt)
Marinad
1/2 dl olja
1 tsk chilipulver
1 dl soja
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk grovkrossad vitpeppar
1 krossad vitlöksklyfta
Potatisgratäng
6 stora skalade potatisar
1 msk smör
salt och peppar efter smak
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
vitlök
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojabaserat alternativ. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ.
Gör så här
Tips
När saften börjar sippra ut på översidan av köttet, efter att den har blivit vänd så är köttet som godast. Använd om möjligt alltid varma tallrikar. Till den grillade entrecôten kan man servera kryddsmör eller vitlökssmör!
Har du lagat receptet?
Kommentarer