Recept: Grillad bärpizza
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Grillad bärpizza "Söt flammkuchen"

5 röster

Flammkuchen är en tysk-fransk variant på pizza där tomatsåsen oftast är utbytt mot crème fraiche. Vi går steget längre och gör en grillad sommarsöt tolkning med färska bär, honung och vit choklad. Givetvis går det bra att baka pizzan i vanlig ugn.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016.

Ingredienser

10-12 bitar
  • 1 förp färdig pizzadeg (à 250 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk råsocker
  • 5 dl blandade färska bär
  • 100 g finriven vit choklad
  • 2 msk flytande honung
  • myntablad (till garnering)

Så här gör du

  1. Värm en rektangulär pizzasten på grillen på indirekt värme 15 minuter.
  2. Rulla ut pizzadegen på stenen. Bred ut crème fraichen jämnt på degen, men lämna en kant på ca 1 cm. Strö över sockret.
  3. Grilla på indirekt värme (225°C) 5-6 minuter.
  4. Fördela bären ovanpå. Strö över chokladen. Garnera med myntablad och ringla över honungen.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera pizzadegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Välj laktosfri crème fraiche och choklad.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri choklad.

Tips

Den söta pizzan går lika bra att göra i ugnen på en pizzasten eller bakpappersklädd plåt. Tillaga den då 10–15 minuter på 225°C.

Näringsvärde per portion
Energi:
858 kJ / 204 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrat:
22 g
Fett:
12 g
Salt:
0,04 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer