Recept: Grekisk pasta
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Grekisk pasta

6 röster

Den här snabblagade grekiska pastan är perfekt för dig som vill lyxa till vardagen. Den breda, fylliga pastan gör sig lysande tillsammans med de grekiska pärlorna fetaost, rödlök och svarta oliver. En krämig, vacker rätt och gudomlig smakupplevelse!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005.

Ingredienser

  • 300 g pasta (gärna bred)
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 3 tomater
  • 1 msk oliver
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk torkad oregano (1 tsk torskad motsvarar ca 2 msk färsk oregano)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g grekisk fetaost

Dressing

  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka pastan. Skala och grovhacka löken. Skär gurkan i tärningar och tomaterna i bitar.
  2. Fräs det i olja i en panna. Rör i oliver, crème fraiche, oregano, salt och peppar. Bryt fetaosten i bitar.
  3. Låt pastan rinna av. Blanda pastan med grönsakerna och strö över fetaosten och ev färsk oregano.
  4. Rör ihop dressingen och blanda ner i salladen.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut fetost mot tofu.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Näringsvärde per portion
Energi:
2594 kJ / 620 kcal
Protein:
21 g
Kolhydrat:
63 g
Fett:
31 g
Salt:
3 g
0,7 - 1,4 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer