Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Grava lax

2 röster

Att göra din egna gravade lax är inte så svårt som du tror. Socker, vitpeppar, salt och dill gnids in i den frysta laxen som får suga åt sig smakerna i kylen. Fräscht, smakrikt och toppengott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007.

Ingredienser

  • 1 benfri laxsida med skinn (à ca 1 1/2 kg)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl salt
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 msk grovhackad dill

Så här gör du

Lax till gravning ska ha varit fryst i minst två dygn före användning.

  1. Lägg laxen i en form. Blanda ingredienserna. Gnid in laxsidan med kryddblandningen. Låt stå framme i ca 1 timme.
  2. Ställ i kylen i 1 dygn. Skrapa bort gravningsmassan. Skär i sneda tunna skivor från huvudänden.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.