Gratinerade fyllda paprikor med salsiccia
Här är ett matigt recept på gratinerade fyllda paprikor. En fantastisk smakupplevelse där paprika fylls med salsiccia, tomat, oliver och mozzarella. Ett lager med grovt riven mozzarella strös över innan de gratineras i ugn. Servera dessa läckerheter med potatis och en fräsch krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis (gärna cecile)
Fyllda paprikor
4 röda paprikor
600 g salsicciafärs
1 tsk olja
400 g krossade tomater
20 g färsk persilja
70 g kalamataoliver
125 g mozzarella
Sallad
1 rödlök
1/2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 cosmopolitansallad
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Hittar du inte salsicciafärs kan du ta motsvarande mängd färsk salsicciakorv som du skrapar ur.
Tillsätt lite färsk hackad rosmarin i färsen.
Tillsätt lite färsk hackad rosmarin i färsen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3473 KJ / 831 kCal
Fett39 g
Salt4.4 g
Kolhydrater60 g
Protein45 g
Kommentarer
Hej Agneta! Salsiccia är en korv av fläskkött smaksatt vanligtvis med vitlök och pepparkorn och detta är färsen på såna korvar. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-13Hej Ola! Det låter ju inte bra? Har du tittat på dina inställningar till skrivaren? Hur blir din utskrsift? Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-13Fråga från en inte har en aning om vad salsicciafärs är?
Agneta
2017-01-12