Grane Cuotte (Kokt Vete)
Grane Cuotte är en färgsprakande söt sallad med ljuvliga ingredienser. Du kokar matvetet och blandar det med syrliga granatäpplekärnor och rostade valnötter och pistagenötter och sveper in blandningen med vitt vin och honung.
Ingredienser
4 portioner
1 dl matvete
1/2 dl valnötskärnor
1 msk pistagenötter
1 1/2 dl torrt vitt vin
2 - 2 1/2 msk honung (lavendelhonung)
1 granatäpple
rivet skal från 1/2 citron
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och nötter.
Gör laktosfri: vaniljkrämen kan göras på laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: servera med havre- eller sojabaserad glass.
Nötallergi: Det går att byta ut nötter mot rostade solrosfrön och pumpakärnor.
Gör så här
Tips
Denna goda juldessert kan göras med precis de ingredienser man tycker är gott. T.ex. blanda i russin, smaksätt med kanel osv..
Har du lagat receptet?
Kommentarer