Grane Cuotte (Kokt Vete)

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Grane Cuotte (Kokt Vete)

Grane Cuotte är en färgsprakande söt sallad med ljuvliga ingredienser. Du kokar matvetet och blandar det med syrliga granatäpplekärnor och rostade valnötter och pistagenötter och sveper in blandningen med vitt vin och honung.

Grane Cuotte (Kokt Vete)

Ingredienser

4 portioner
1 dl  matvete
1/2 dl  valnötskärnor
1 msk  pistagenötter
1 1/2 dl  torrt vitt vin
2 - 2 1/2 msk  honung (lavendelhonung)
1   granatäpple
rivet skal från 1/2   citron

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och nötter.
Gör laktosfri: vaniljkrämen kan göras på laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: servera med havre- eller sojabaserad glass.
Nötallergi: Det går att byta ut nötter mot rostade solrosfrön och pumpakärnor.

Gör så här

Tips

Denna goda juldessert kan göras med precis de ingredienser man tycker är gott. T.ex. blanda i russin, smaksätt med kanel osv..

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rostad pumpa med purpurkål och matvete
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Apelsinsallad med granatäpple och pistage
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Granatäppelsirap
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravad lax med granatäpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga