Gnocchi med bresaola och mozzarella i tomatsås

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
1
Gnocchi med bresaola och mozzarella i tomatsås

Den här pastan med smak av Medelhavet blir superlyxig när du serverar den till vardags. Du gör en frisk sås på tomater, lök och bresaola som du häller över den mjuka gnocchin. Innan servering vänder du ner mumsig mozzarella och basilika.

Gnocchi med bresaola och mozzarella i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
2 msk  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger
500 g  krossade tomater
ca 150 g  bresaola
500 g  potatisgnocchi
125 g  mozzarella
2 msk  färsk basilika
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta istället för gnocchi.
Gör laktosfri: Undvik mozzarellan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Enkelt och gott. Vi tillsatte dock även vitlök och lite fond i såsen och valde att smörsteka gnocchin istället. Väl godkänt av hela familjen.

Moa

2021-05-03

Testa liknande recept

Stekt gnocchi med tomat och mozzarella
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med fänkål, rökt skinka och persilja
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi med grillad paprika och mozzarella
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgnocchi med bresaola och bönor
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastalåda med bresaola
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saltimbocca med färsk salvia och potatisgnocchi
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga