Glasstårta med toffee- och chokladsås

Betyg 3.3 av 5.
289 personer har röstat
0
Glasstårta med toffee- och chokladsås

Med köpta marängbottnar och glass kommer man långt. Faktiskt ända fram till en härligt vacker och lyxigt god glasstårta. Men de smarriga såserna blir godast om du kokar dem själv.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Glasstårta med toffee- och chokladsås

Ingredienser

8 portioner
1   färdigköpt marängbotten (à 180 g)
1 1/2 l  glass av bra kvalitet
700 g  färska bär (t ex jordgubbar, blåbär, körsbär)
myntablad

Toffeesås

1 1/2 dl  ljus sirap
1 1/2 dl  rårörsocker
1 1/2 dl  vispgrädde
3/4 krm  salt
1 tsk  vaniljsocker

Chokladsås

1 dl  vatten
1 1/2 dl  rårörsocker
1 dl  kakao
1/2 krm  salt
1 msk  smör

För alla

Fri från gluten, men kontrollera innehållet i marängbotten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i marängbotten, välj laktosfria produkter av glass, grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i marängbottnen, välj mjölkfri glass, byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
289 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3388 KJ / 810 kCal
Fett33 g
Salt1.38 g
Kolhydrater115 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Salt kaffekola
Betyg 3.1 av 5.
146 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kola med After Eight
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Polkagriskola 
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mintkola
Betyg 2.6 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakskola
Betyg 2.9 av 5.
370 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäckig vit chokladbräck
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga