Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Glace au four är en lyxig, fransk dessert fylld med glass blandad med mascarponeost, hallon och apelsin. På en botten av mandelmassa och apelsin, och toppad med maräng. Sött, kallt, varmt och frasigt – allt på en gång. En riktigt god och glassig efterrätt till festen!
Ingredienser
8 portioner
Botten
200 g mandelmassa
1 apelsin
2 äggulor
Fyllning
1/2 l vaniljglass
125 g mascarpone
1 apelsin
125 g hallon
Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker
Till servering
apelsiner
hallon
För alla
Efterrätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein, laktos och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Förbered med att baka mandelmassebotten. Blanda ihop glassfyllningen och bred den över botten. Täck den väl och frys tills den ska serveras. Går bra att göra dagen innan serveringen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1715 KJ / 411 kCal
Fett0 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g
Kommentarer