Fyllda kycklingfiléer

Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
15
Fyllda kycklingfiléer

Dessa härliga fyllda kycklingfiléer med salami, bacon och krämig röra går utmärkt att tillaga på grillen! Den goda kvargblandningen lägger du både på kycklingen och serverar som ett smakrikt tillbehör ihop med en mumsig potatissallad.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Fyllda kycklingfiléer

Ingredienser

4 portioner
4   kycklingfiléer
2 msk  smör eller margarin
2   vitlöksklyftor
6   marinerade, soltorkade tomater
2 1/2 dl  kvarg
1 1/2 msk  fransk senap
1/2 msk  honung
2 msk  finhackad timjan
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
8   skivor salami
1   paket bacon (à 140 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein. 

Gör så här

Tips

Filéer är snabblagat, de kan tillagas i ugnen eller lägga på grillen - det är bara att välja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Jag undrar om dessa spett även är goda kalla? Dvs kunna göras i förväg och sen serveras utan uppvärmning.

Lena

2023-05-16

Hej Lena! Vi rekommenderar att servera spetten varma. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-05-16

Detta var gott! Vi hackade även salamin o blandade i röran. Tog creme fraiche men skippade bacon, men det låter ju oxå gott! Gjorde klyftpotatis o en grönsallad till, passade fint!

Stina

2021-02-27

Fantastiskt gott! Använde pepperonikorv istället för salami, och lyxade till med parmaskinka istf bacon. Kommer definitivt bli den rätt jag bjuder på nästa gång jag har middag hemma.

Monica

2007-07-16

Testa liknande recept

Sill á la russe
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salamichips
Betyg 4.3 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad salamitoast
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakade grönsaker med spenataioli
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quesadillas med italiensk fyllning
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsstubbar med salami
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga