Recept: Fyllda kycklingfiléer
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 min

Fyllda kycklingfiléer

Betyg
1 röst

Dessa härliga fyllda kycklingfiléer med salami, bacon och krämig röra går utmärkt att tillaga på grillen! Den goda kesellablandningen lägger du både på kycklingen och serverar som ett smakrikt tillbehör ihop med en mumsig potatissallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 marinerade, soltorkade tomater
  • 2 1/2 dl kesella/kvarg
  • 1 1/2 msk fransk senap
  • 1/2 msk honung
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 skivor salami
  • 1 paket bacon (à 140 g)

Så här gör du

  1. Smält matfettet i en stekpanna. Om du ska använda träspett lägg dessa i vatten.
  2. Bryn filéerna runt om i matfettet. Låt svalna och skär en ganska djup ficka i dem.
  3. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Hacka de soltorkade tomaterna. Blanda kesella, vitlök, senap, honung, hackade tomater och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stoppa in salamiskivorna i filéerna och fördela hälften av kesellaröran på filéerna. Resten serverar du till.
  5. Sätt ugnen på 200ºC.
  6. Linda 1-2 baconskivor runt varje kycklingfilé. Fäst samman med tandpetare eller träspett. Stek filéerna mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  7. Servera med potatissallad, se receptet Potatissallad med bönor och pesto och resten av fyllningen på buffébordet. Eller rör ihop en egen sås av exempelvis matlagningsyoghurt, hackade soltorkade tomater, pressad vitlök och gurktärningar.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein. 

Tips

Filéer är snabblagat, de kan tillagas i ugnen eller lägga på grillen - det är bara att välja.