Friterad spätta med limesås
Att fritera blir alltid gott och du måste inte ha en fritös för att göra det. Gör en frityrsmet, vänd spättan i den och fritera. Såsen slänger du ihop med lime, fiskbuljong och crème fraiche. Friterad spätta med limesås smakar bäst med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996
Ingredienser
4 portioner
500 g spättafilé
2 dl vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl vatten eller öl
olja
Limesås
2 lime
1 msk margarin
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
1 dl crème fraiche
salt och peppar
Till servering
800 g kokt potatis
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl, ex majsmjöl. Välj vatten eller glutenfri öl.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl, ex majsmjöl. Välj vatten eller glutenfri öl.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag lagade den inkokta laxen och bjöd denna limesås till. Otroligt gott och välsmakande!!
Ewa
2006-09-10jättegott, till och med sonen 7 år gillade det
Catarina
2006-04-11MUMS MUMS!!!! Rekommenderas varmt!
Karin
2004-04-18