Recept: Frasig laxtartar på friterat rispapper
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 minuter

Frasig laxtartar på friterat rispapper

78 röster

Lägg klickar av laxtartar på friterat rispapper och få frasigt lyxiga snittar att inleda festbjudningen med. I laxtartaren gömmer sig färsk ingefära, sötsyrligt äpple, krispiga böngroddar och nötig sesamolja. Det friterade rispappret blir garanterat en snackis!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014.

Ingredienser

20
  • 300 g lax i bit (gärna salma- eller finestlax)
  • 1 äpple
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 180 g färska böngroddar
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 krm peppar

Friterat rispapper

  • 4 stora rispapper
  • 2 l rapsolja
  • salt

Så här gör du

  1. Skala, dela och kärna ur äpplet. Skär äpple och lax i små tärningar.
  2. Blanda äppel- och laxtärningar med sesamolja, ingefära, böngroddar, salt och  peppar.
  3. Friterat rispapper: Värm oljan i en kastrull till 170–180°C. Fritera rispapprena ett eller två åt gången ca ½ minut. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
  4. Vid servering: Bryt rispapprena i mindre bitar. Lägg på laxröran. Strö över sesamfrön och krasse.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion
Energi:
194 kJ / 46 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrat:
3 g
Fett:
3 g
Salt:
0,17 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer