Focaccia i långpanna med dill och prästost
Baka bröd enligt ett mustigt italienskt recept. Det går verkligen supersmidigt att trolla fram ett gott focaccia i långpanna och pensla med dillolja när brödet kommer ut ur ugnen. Vällagrade ostar gör sig bra med bröd och flingsalt.
Ingredienser
40 bitar
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
2 tsk mortlat dillfrö
2 dl riven prästost (2 dl motsvarar ca 100 g)
1 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl special (11 dl motsvarar ca 660 g)
Topping
1 dl riven prästost (1 dl motsvarar ca 50 g)
flingsalt
1 kruka dill
1/2 dl olivolja
För alla
Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Glutenfria recepter.
Marianne
2022-06-22Vill ha glutenfri receptet Tack
Marianne
2022-06-22Hej Marianne! Tack för din kommentar. Klicka gärna in på https://www.ica.se/recept/glutenfri-focaccia-721102/ för en glutenfri variant av focaccia. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-22Ja supergott! Tog i rödlök å Oliver.
Christina
2022-06-21