Recept: Flygande Jacob
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Flygande Jacob

67 röster

Bjud dina vänner på en härlig middag med Flygande Jacob. Tillaga de strimlade filéerna toppade med söta bananer och het, len chilisås i ugn tills kycklingen är genomstekt. Duka fram tillsammans med ris, jordnötter och sallad. Supergott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2011.

Ingredienser

  • 4 port ris (gärna basmati)
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 tsk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 banan
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl jordnötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Bryn kyckling med oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form.
  4. Skala och skiva bananen och lägg dem på kycklingen.
  5. Rör ihop grädde och chilisås, smaksätt med salt och peppar. Häll det över kycklingen.
  6. Stek i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
  7. Servera med ris samt jordnötter och gärna en sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.