Fläskytterfilé
Recept

Fläskytterfilé

Fläskytterfilé är väl putsad, benfri kotlettrad från bakre delen av grisen. Den kan serveras hel, i skivor, som stek, strimlad i wok eller gryta, utba...nkad till schnitzel eller tunt skivad till rulader. Här finns våra recept med fläskytterfilé, smaklig spis!

Allergianpassat
Dölj filter
Visa fler recept Till toppen

Så tillagas fläskytterfiléer

Fläskytterfilé är väl putsad, benfri kotlettrad som kommer från bakre delen av ryggen på grisen. Kan också heta benfri kotlettrad eller fläskhare. Här får du tips om hur du använder, lagar och förvarar fläskytterfiléer.

Användning

Ytterfilé är en köttdetalj med många användningsområden. Kan serveras hel, i skivor, som stek, strimlad i wok eller gryta, utbankad till schnitzel eller tunt skivad till rulader.

Tillagning och temperatur för fläskytterfilé

Köttet bör stekas försiktigt i låg ugnsvärme, cirka 150 °C, så att det inte blir torrt. Blir bäst om den steks hel i ugn till 70−72 °C innertemperatur. Den milda köttsmaken gör att de flesta kryddsättningar passar till.

Förvaring

I kylskåp vid högst 4 °C. Kan frysas i 3−6 månader.