Fläskwok med paprika, bambuskott och ris

Betyg 3.6 av 5.
44 personer har röstat
2
Fläskwok med paprika, bambuskott och ris

Fläskwok med bambuskott och ris är ett strålande exempel på god kinesisk snabbmat som är enkel att göra. Kött och grönsaker som paprika och purjolök får fin smak av sweet chili och soja. Serveras med nykokt ris. Resultatet blir en söt och smakrik köttwok som passar hela familjen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2013

Fläskwok med paprika, bambuskott och ris

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
1   grön paprika
1/2   purjolök
1   förpackning bambuskott (à 227 g)
ca 550 g  strimlad skinka
1 msk  olja
salt och peppar
1 dl  sweet chilisås
2 msk  japansk soja
1/2 dl  vatten

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

Nog bara du som är känslig för sweet chili är det enda ”starka” i rätten

Erik

2022-03-30

Jag älskar stark mat, men denna rätt var alldeles för stark. Bra smak, men det starka tog över hela rätten. Får tänka på att minska på sweet chilin nästa gång..

Johanna

2022-01-31

Näringsvärde per portion

Energi1967 KJ / 470 kCal
Fett10.7 g
Kolhydrater59.7 g
Protein31.5 g

Testa liknande recept

Fläskwok med bambuskott och ris
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön riswok
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskbullewok sweet chili
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sweet chiliwok med skinka och lime
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkwok med ingefära
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med skinka och bambuskott
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga