Fläskfilé
Recept

Fläskfilé

Marinerad fläskfilé som får en fin grillad yta i stekpannan och sedan får steka klart i ugnen, det blir en saftig middag. Vare sig du lagar fläskfilée...r i ugn, har ner i en mustig gryta eller slänger ihop i en krämig pasta − här hittar du mängder av fläskfilérecept.

Tillagningssätt
Allergianpassat
Dölj filter
Visa fler recept Till toppen

Lär dig mer om fläskfilé

Fläskfilén är mycket mör, och har därför många användningsområden. Köttet kan stekas eller grillas hel, eller i skivor. Men det är ändå viktigt att tillaga fläskfilén försiktigt så att den behåller sin saftighet. Här får du användbara tips för hur du lyckas!

Fläskfiléer är perfekt kött att marinera. En riktig klassiker i bjudsammanhang, eftersom den är så svår att misslyckas med. Bjud till exempel på fläskfilé stekt i panna, som man smälter gorgonzola och grädde i före servering.

Användningsområde

Mycket mört kött att helsteka, steka eller grilla i bitar eller skivor, woka i strimlor.

Tillagning och temperatur för fläskfilé

Helstek i panna eller på grillen cirka 20 minuter runt om tills innertemperaturen är 70 °C. Stek i bitar eller skivor 3−4 minuter per sida.

Tips

Kall stekt fläskfilé är gott att ha i en matig sallad med till exempel bönor, tomat och avokado.

Förvaring

I kylskåp vid högst 4 °C. Kan frysas i cirka 12 månader.