Fläsk- och rotfruktsgryta

Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
2
Fläsk- och rotfruktsgryta

Mustig gryta med fläskkarré, morötter, kålrot och palsternacka. Grytan har en härlig arom av dragon, honung och dijonsenap. En värmande gryta att servera i höstmörkret. Det passar utmärkt med en frisk äppelsalsa till.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Fläsk- och rotfruktsgryta

Ingredienser

4 portioner
500 g  fläskkarré i bit eller grytbitar av gris
2   gula lökar
2   morötter
1   liten kålrot (à 350 g)
1   palsternacka (à 150 g)
1/2 tsk  torkad dragon
2 msk  konc kycklingfond
8 dl  vatten
1 msk  honung
2 - 3   lagerblad
5   vitpepparkorn
3/4 msk  dijonsenap
2 msk  hackad persilja
olivolja
salt
vatten

För alla

Kontrollera innehållet i kycklingfonden. I övrigt är rätten fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Det står inte om jag ska stek köttet

Lill-britt

2021-10-01

När ska man tillsätta de sista lagerbladen? De står med 2 gånger i receptet.

Mona

2018-11-01

Hej Mona! Ber om ursäkt för Tryckfelsnisse, de ska endast vara med en gång. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-11-02

Testa liknande recept

Kålrotspuré med brynt smör och dragon
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotmos
Betyg 4.5 av 5.
250 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Att koka oxbringa
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Korvgryta med kummin
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsstekt karré med kålrotscrème och persilja
Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga