Fisksoppa med tomat och apelsin
En härlig, tomatbaserad fisksoppa smaksatt med fänkål och apelsin som passar utmärkt som en värmande kvällsmåltid. Potatisen gör soppan extra matig. Serveras med en klick yoghurt och ett gott bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g sejfiléer
1 förp minibaguetter
400 g fasta potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
8 dl höns- eller fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g krossade tomater
1 tsk stött fänkål
1 apelsin
salt
kajennpeppar
2 dl matyoghurt till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2066 KJ / 492 kCal
Fett12.2 g
Kolhydrater60.1 g
Protein33.9 g
Kommentarer
Mycket bra vardagsmat, använde kross tomat med basilika.
Lars
2011-07-18Jag försökte smaka på soppan men den smakade så äckligt att jag fick lite på läppen och klarade inte mer. Fick hälla ut hela alltet! Bottennapp!
Oscar
2011-06-21