Fisksoppa med lök, tomat och morot

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
2
Fisksoppa med lök, tomat och morot

Fisksoppa med lök, tomat och morot är ett krämigt och smakrikt recept med smak av paprika och timjan. Servera soppan som helglunch tillsammans med varmt vitlöksbröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011

Fisksoppa med lök, tomat och morot

Ingredienser

4 portioner
400 g  fryst fiskfilé (t ex sej)
2   gula lökar
2   morötter (à 100 g)
4   tomater
5 msk  olivolja
2 tsk  paprikapulver
1/2 msk  timjan
1 1/2 l  fisk- eller hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
salt och peppar
2   vitlöksbaguetter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden och baguetterna. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Min barn 13 och 16 älskade soppan.

Jenny

2021-11-21

Jag tog i lite gurkmeja o vitlök som jag stekte först med rapsolja. Skippade buljongen. Gott

Eva

2015-05-19

Näringsvärde per portion

Energi2573 KJ / 619 kCal

Testa liknande recept

Mustig tomatsoppa med mozzarella och basilika
Betyg 3.8 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig korv- och rotfruktsgryta med ostbröd
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Onepot minestrone
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig fisksoppa med potatis
Betyg 3.8 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel fisk- och skaldjurssoppa
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crema de zanhoria
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga