Fiskpanna med tomater och persilja

Betyg 2.9 av 5.
34 personer har röstat
3
Fiskpanna med tomater och persilja

Denna fiskpanna med tomater och persilja är en fiskrätt som både är nyttig och smarrig och får stor matighet av potatisen. Torskfilén, som du låter koka samman med potatis, tomater och lök, blir underbart saftig och god vid servering.

Fiskpanna med tomater och persilja

Ingredienser

4 portioner
10 - 12   potatisar
600 g  torskfilé, hoki eller sej
2   gula lökar
3 dl  vatten
1 tsk  salt + 1/2 tsk till fisken
1 krm  peppar
1/2 tsk  citronpeppar
4   tomater
1   knippa persilja
2 msk  olivolja

Gör så här

Tips

Använd matberedarens skärskiva så går det snabbt att skiva potatisen. För mustigare smak kan vattnet bytas ut mot fiskbuljong (tärning + vatten). Minska då något på saltet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde enl. receptet med fiskbuljong och tycker ändå att det blev smaklöst

Lars erik

2007-12-04

Jag lät det puttra i fiskbuljong o gjorde en aioli på lätt creme fraiche, vitlök o salt o peppar. Hade inte persilja på, utan lite dill o räkor. Jättegott o snabb vardagsmat.

Lisa

2007-03-15

Det kändes nyttigt att äta men på något sätt litet tråkigt. Vi "toppade" med smulade kokta ägg och lite räkor. Något bättre men det saknades ändå något. Kommer nog inte att göra den igen.

Torbjörn

2005-03-16

Näringsvärde per portion

Energi1682 KJ / 403 kCal
Fett8 g
Salt1.99 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Het fisk med citron och chili
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med svampsås och potatismos
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnslagad potatissallad med stekt fiskfilé
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad kotlett med persiljemorötter
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och morotsmos med varmkorv
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinka med rissallad
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga