Recept: Fiskgryta med tomat
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Fiskgryta med tomat

64 röster

Mustig och aromatisk fiskgryta med tomat. Potatis, morot, lök, timjan, tomater, citron och fiskfilé ger en fiskgryta med mersmak! Servera gärna med baguette och aioli.

Ingredienser

  • 6 skalade och tärnade potatisar
  • 3 skalade och tärnade morötter
  • 1 skalad och hackad lök
  • 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 5 dl fiskbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 400 g hokifilé eller torskfilé, tinad och tärnad

Så här gör du

  1. Fräs potatis, morötter, lök och timjan i olivolja. Tillsätt krossade tomater och fiskbuljong, koka sakta 15-20 minuter.
  2. Smaksätt grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  3. Tillsätt fisktärningarna i grytan och koka sakta några minuter.
  4. Servera fiskgrytan med baguette och aioli.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fiskbuljongen och aiolin. I övrigt är rätten laktos- och mjölkproteinfri (välj bröd utan mjölk).
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut aiolin.