Recept: Fiskgryta med tomat
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Fiskgryta med tomat

9 röster

Mustig och aromatisk fiskgryta med tomat. Potatis, morot, lök, timjan, tomater, citron och fiskfilé ger en fiskgryta med mersmak! Servera gärna med baguette och aioli.

Ingredienser

  • 6 skalade och tärnade potatisar
  • 3 skalade och tärnade morötter
  • 1 skalad och hackad lök
  • 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 5 dl fiskbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 400 g hokifilé eller torskfilé, tinad och tärnad

Så här gör du

  1. Fräs potatis, morötter, lök och timjan i olivolja. Tillsätt krossade tomater och fiskbuljong, koka sakta 15-20 minuter.
  2. Smaksätt grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  3. Tillsätt fisktärningarna i grytan och koka sakta några minuter.
  4. Servera fiskgrytan med baguette och aioli.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fiskbuljongen och aiolin. I övrigt är rätten laktos- och mjölkproteinfri (välj bröd utan mjölk).
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut aiolin.