Fiskgryta med rotfrukter, dill och citron

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
5
Fiskgryta med rotfrukter, dill och citron

Härlig fiskgryta med rotfrukter, dill och citron är en perfekt vardagssoppa som värmer skönt. Koka ihop din buljong med grönsaker och lägg sedan ner fisk och dill. Smaksätt din krämiga gryta med lite citron och servera ihop med nygräddade baguetter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2011

Fiskgryta med rotfrukter, dill och citron

Ingredienser

4 portioner
400 g  fryst torsk
6   minibaguetter flerkorn
5 dl  fisk- och skaldjurssoppa
5 dl  vatten
1   hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 1/2 dl  matlagningsgrädde
550 g  fryst rotfrukter
3 msk  fryst dill
salt och peppar
1   citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på soppan och buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd havre-, soja- eller risgräddersättning. Servera med bröd utan mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Hade ingen citron, dessutom borde det stå i ingredienser att 5 dl vatten ska vara med inte vara i Gör så här. Jag använde ingen rotfruktsmix utan tog morot, kålrot, palsternacka, rotselleri, purjolök och lök och sedan förvällde jag kålrot, palsternacka och rotselleri lite snabbt. Lade till lite hummerfond för en mera smakrik gryta och serverade potatis till! Tänk att fisk kan smaka så gott!

Danielle

2011-09-26

De här var riktigt gott, en härlig blandning av grönsaker, naturligtvis kan man själv använda dom grönsaker man vill, men det här gick väldigt snabbt. Däremot skulle jag vilja kalla de för soppa. Kommer att göra detta fler gånger, Supergott.

Louise

2011-03-11

Väldigt god gryta, men varför använda frysta grönsaker när det är mycket godare och nyttigare med färska?

Berit

2011-02-27

Testa liknande recept

Krämig fisksoppa med dill och rotfrukter
Betyg 3.4 av 5.
67 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med vitlöksbröd
Betyg 3.7 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med rotfrukter
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Sprödbakad torsk med dillmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sprödbakad torsk med dillslaw
Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga