Fiskburgare med kapris- och rödbetsröra
Fiskburgare är ett väldigt gott alternativ till den vanliga burgaren, prova här med en röra på kapris, rödbetor och matlagningsyoghurt för att skruva till det lite extra. Fiskburgarna på hokifilé med potatis och rödbetsröra är en verklig vinnare.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis
1 paket hokifilé (à 400 g)
2 krm salt
1 krm peppar
1/2 gul lök
1 msk smör
1/2 dl crème fraiche
1 msk potatismjöl
1 msk fryst, hackad dill
2 msk smör
saltgurka
Kapris- och rödbetsröra
2 färska rödbetor (à 125 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
1 1/2 msk kapris
1 msk riven pepparrot
2 tsk honung
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt och crème fraiche till Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt, crème fraiche och matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Toppen god rätt!
Kurt
2023-11-17En mycket god rätt som jag har gjort flera gånger. Det går mycket bra att använda matyoghurt istället för crème fraîche i burgarna.
Karin
2017-10-04I tidningen förstår man inte vad som är sås rep ingredienser till burgaren. SYND!
Marika
2011-07-23