Recept: Fiskarhustruns fisksoppa
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Fiskarhustruns fisksoppa

34 röster

Fiskarhustruns fisksoppa är en underbar soppa som innehåller både fisk och skaldjur. Koka ihop dina ingredienser, som får fin smak av timjan, före du blandar ner fluffig grädde. Toppa med dill och servera den krämiga soppan med brytbröd.

Ingredienser

  • 300 g blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk)
  • 10 små gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 burk hela skalade tomater (à 400 g)
  • 5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • ev 1/2 dl vitt vin
  • 1 tsk söndersmulad timjan
  • 250 g räkor eller skalade (250 g motsvarar 100 g skalade)
  • 1 dl vispgrädde
  • finhackad dill

Så här gör du

  1. Skala lökarna och fräs dem i matfett. Tillsätt tomater, buljong (vin) och timjan. Låt sjuda i ca 15 minuter.
  2. Lägg ner fiskfiléerna skurna i små bitar i soppan. Sjud ytterligare i ca 5 minuter. Skala räkorna och lägg dem i soppan.
  3. Vispa grädden till hårt skum och rör försiktigt ner den. Hetta upp soppan och strö finhackad dill över.
  4. Servera med ett gott brytbröd.