Fisk med purjo och tomat

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
5
Fisk med purjo och tomat

En nyttig och fräsch fiskrätt är denna med purjolök och tomat som du serverar med nykokt pressad potatis. Den ugnslagade fiskfilén av sej eller spätta får en fin sötma från tomaterna och purjolöken samt en frisk smak från den färska dillen.

Fisk med purjo och tomat

Ingredienser

4 portioner
600 g  fiskfilé (sej eller spätta)
1 tsk  salt
1 tsk  citronpeppar
1 1/2   purjolökar
6   tomater
1   knippa dill
1/2 dl  flytande margarin
8   potatisar

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Lägg 50 g mjölkfritt margarin i små klickar på fisken i stället för flytande margarin (för 4 port).

Gör så här

Tips

Det finns även utrymme för en dessert. Skåra 4 bananer längst med igenom skalet och peta i 2 mörka chokladbitar i varje (för 4 port). Lägg bananerna i ugnen i eftervärmen efter fisken. Ät de varma bananerna direkt ur skalet med en liten sked.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Jag byter ut potatismoset mot blomkål- eller broccolimos .

Anette

2012-03-11

Om det finns så använder jag laktosfri smör eller liknande

Anette

2012-03-11

Jag använde rödspättefiléer och persilja istället för dill, jättegott blev det.

Berit

2006-02-21

Näringsvärde per portion

Energi2577 KJ / 615 kCal

Testa liknande recept

Ugnslagad potatissallad med stekt fiskfilé
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med parmesanost
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt fisk med rödbetspotatis
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med sensommarpasta
Betyg 3.7 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och sparristäckt kotlett
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskkotletter med krämig pepparrotspasta
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga