Färgglad bönsallad
Färdigkokta bönor är nyttigt, billigt och snabblagat. Här hittar du stora vita bönor och kidneybönor i en matig sallad med körsbärstomater, rödlök och balsamvinägrett.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
10 portioner
2 burkar stora, vita bönor (à 400 g)
1 burk kidneybönor (à 400 g)
500 g körsbärstomater (gärna olika färger)
125 g salladslök
1 dl hackad persilja
salt
nymalen svartpeppar
skivor av rödlök
persilja
Dressing
2 rödlökar
3 msk socker
4/5 dl vit balsamvinäger
1 1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej kan inte låt bli att kommentarer denna recept. Vem vet vad 3/5 2/5 4/5 är måste man googla för att få fram. Recept ska vara enkelt att förstå 1/4 dl mm jag vet ni är kokar men tank på oss som är inte så duktig. Annars har ni bra recept med normal mått. Vicki
Vicki
2022-02-10Vad betyder 4/5dl? ser att det är ett mått som ni använder på fler recept
Marie
2019-08-29Hej Marie! Det betyder att det är 0,8 dl vi menar. Men recepten hos oss visas i bråkform. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-08-29Här kommer det
Sara
2016-04-20