Fänkålssoppa med bryssel- och rödkålsris och riven kavring
Fräs fänkål, gul lök och vitlök i olja. Tillsätt matlagningsvin och buljong. Rör ner crème fraiche och mixa till en slät soppa. Toppa soppan med smörstekt kavring och brysselkåls- och rödkålsris. Smaka av med salt och peppar.
Ingredienser
Soppa
Topping
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ett mörkt glutenfritt bröd och kontrollera innehållet i buljongen.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret till mjölkfritt matfett eller olja, byt byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer