Enkel köttfärslimpa med löksoppa
En bastant och uppskattad köttfärslimpa som sköter sig själv i ugnen. Crème fraichen och löksoppan gör limpan saftig och smakrik. Servera med potatis och saltgurka för en fulländad rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Ingredienser
4 portioner
2 dl crème fraiche (gärna lätt)
500 g köttfärs
1 påse fransk löksoppa (pulver, à ca 77 g)
Till servering
kokt potatis
lingon
saltgurka
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på löksoppan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet uppdaterat juni 2023.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: välj blandfärs istället för nötfärs och halvera din klimatpåverkan från denna maträtt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett26 g
Salt4.01 g
Kolhydrater34 g
Protein36 g
Kommentarer
Extremt enkelt och väldigt smidigt recept! Framförallt så gillade barnen det otroligt mycket 😊❤️!
Marcus
2024-03-04Lika god varje gång! Kör även samma recept till köttbullar 🤗
Emma
2024-02-25Supergott och enkelt! Har haft samma problem som andra när jag gjort den tidigare, att den lätt faller isär. Den här gången tillsatte jag 1 ägg och 2 tsk potatismjöl, och den höll ihop perfekt!
Malin
2024-02-19