Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Elvys sillabröd

Betyg
0 röst

Ett gott bröd kan få det att vattnas i munnen på nästan vem som helst. Elvys sillabröd bakar du lätt själv genom att använda dig av ingredienser som sirap, lättfil, rågkross, grahamsmjöl och vetegroddar. Gott och saftigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005.

Ingredienser

2 bröd

  • 2 dl ljus sirap
  • 1 l lättfil
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 1 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl vetegroddar
  • 2 dl vetekli
  • 5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda sirapen och filen.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dessa i filen, blanda väl. Häll smeten i två välsmorda brödformar, ca 1 1/2 liter (för 2 bröd).
  4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 80 minuter. Pröva med en sticka, när den inte är kletig längre är bröden klara. Låt bröden svalna utan formar, på galler under bakduk.
Tips

Varje bröd ger ca 20 skivor vardera.