Egen majonnäs

Betyg 3.1 av 5.
38 personer har röstat
0
Egen majonnäs

Vill du imponera på dina gäster måste du självfallet göra din egen majonnäs, ett gott tillbehör till mat eller som dip. Med citron och dijonsenap smaksätter du ägg, oljor och vinäger, därefter är majonnäsen redo att avnjutas.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Egen majonnäs

Ingredienser

4 dl
2   äggula
1 tsk  rödvins- eller vitvinsvinäger
1/2 tsk  färskpressad citronjuice
1 tsk  dijonsenap
2 dl  neutral rapsolja
1 dl  olivolja
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: gör en majonnäs på kikärtsspad istället för ägg - Kikärtsmajonnäs.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Tips

Att göra egen majonnäs är enkelt, se bara till att alla ingredienser har samma temperatur och ta det lugnt med oljan i början när du vispar. Håller 3–4 dagar i kylskåp. Man kan rädda den genom att börja om med en ny sats och allra sist röra i den spruckna omgången.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi7848 KJ / 1875 kCal
Fett208 g
Salt4 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Enkel bearnaisesås
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fransk dressing
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Laxtartar med lakritsmajonnäs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilibearnaise
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetor med aioli och svarta oliver
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga