Recept: Drömtårta
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Drömtårta

52 röster

En klassisk drömtårta som med hjälp av den krämiga fyllningen och intensiva kakaosmaken smälter i munnen. Väldigt enkel att göra och vacker att servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005.

Ingredienser

1 tårta

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 msk potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250° C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.
  3. Bre ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40cm (för 1 tårta). Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  4. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
  5. Fyllning: Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner äggulan.
  6. Bre fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

För alla

Drömrulltårtan är glutenfri men innehåller ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.