Dillvåfflor med salt topping
En annorlunda och matigare variant på våfflor. Smaken av dill och den salta toppingen av bland annat ansjovisfilé, salladslök, crème fraiche och lime ger våfflan en lite mer vuxen karaktär.
Ingredienser
12 st
1 knippa dill
75 g margarin eller smör
2 ägg
7 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
Salt topping
4 ägg
2 salladslökar eller purjolök (2 salladsökar motsvarar 1 bit purjo à ca 10 cm)
1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk pressad saft av citron
1 - 1 1/2 krm grovmald svartpeppar
För alla
Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsdryck. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsdryck. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer