Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

Betyg 3.4 av 5.
61 personer har röstat
4
Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

Skaldjur till förrätt är ett säkert kort – i den här lite mer avancerade smårätten passar hummer och räkor lika bra, så välj efter smak! Skaldjuren serveras på en dillsmakande råraka som toppas med sallad och tomatmajonnäs. Låt gästerna väl smaka!

Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Dillråraka

500 g  potatis
1   silverlök
salt och peppar
1/2   kruka dill
2 msk  olivolja

Syrad lök

1   rödlök
1 msk  ättiksprit
1 msk  vatten
2 tsk  strösocker
2 krm  salt

Tomatmajonnäs

1   äggula
1 tsk  senap
2 tsk  rödvinsvinäger
1/2 tsk  strösocker
1 dl  olja
1 msk  soltorkad tomatcrème
salt och peppar

Skaldjur

2   humrar eller skalade räkor (2 humrar motsvarar 200 g skalade räkor)
65 g  mâchesallad

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs som smaksätts med soltorkad tomat.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
61 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt smarrigt!!

Björn

2022-12-31

Väldigt gott. Plus i kanten för smidigt att förbereda och sedan lägga sista handen innan servering.

Birgitta

2020-12-30

En mycket god och trevlig förrätt. Perfekt att förbereda och sedan värma.

Emmy

2020-02-09

Näringsvärde per portion

Energi1882 KJ / 450 kCal
Fett31 g
Salt1.72 g
Kolhydrater27 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Hummersliders
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummertaco
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummersallad med marinerad morot
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Taco med revbensspjäll
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad macka med julskinka och gurkmajonnäs
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterade potatisskal med löjromsdipp
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga