Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs
Skaldjur till förrätt är ett säkert kort – i den här lite mer avancerade smårätten passar hummer och räkor lika bra, så välj efter smak! Skaldjuren serveras på en dillsmakande råraka som toppas med sallad och tomatmajonnäs. Låt gästerna väl smaka!
Ingredienser
4 portioner
Dillråraka
500 g potatis
1 silverlök
salt och peppar
1/2 kruka dill
2 msk olivolja
Syrad lök
1 rödlök
1 msk ättiksprit
1 msk vatten
2 tsk strösocker
2 krm salt
Tomatmajonnäs
1 äggula
1 tsk senap
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 tsk strösocker
1 dl olja
1 msk soltorkad tomatcrème
salt och peppar
Skaldjur
2 humrar eller skalade räkor (2 humrar motsvarar 200 g skalade räkor)
65 g mâchesallad
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs som smaksätts med soltorkad tomat.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1882 KJ / 450 kCal
Fett31 g
Salt1.72 g
Kolhydrater27 g
Protein14 g
Kommentarer
Riktigt smarrigt!!
Björn
2022-12-31Väldigt gott. Plus i kanten för smidigt att förbereda och sedan lägga sista handen innan servering.
Birgitta
2020-12-30En mycket god och trevlig förrätt. Perfekt att förbereda och sedan värma.
Emmy
2020-02-09