Dillbakad lax med sparris

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
0
Dillbakad lax med sparris

Underbar fiskrätt där saftiga laxfiléer smaksätts med dijonsenap, salt, peppar och dill innan de tillagas i ugnen ca 10 minuter. Tillbehör som fluffigt potatismos, hänförande sparrissallad och syrliga citronklyftor ger perfekt balans till laxens sälta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2014

Dillbakad lax med sparris

Ingredienser

4 portioner

Lax

4   port laxfilé (à 140 g)
1 msk  dijonsenap
salt och peppar
1   kruka dill

Potatismos

900 g  potatis
1 msk  smör
2 dl  mjölk

Sparrissallad

1/2   purjolök
1   citron
250 g  sparris
1 msk  olivolja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2269 KJ / 543 kCal
Fett24.3 g
Kolhydrater43.2 g
Protein34.2 g

Testa liknande recept

Laxtartar med lakritsmajonnäs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvfärsbiff med sparris och potatissallad
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris- och potatissallad med kalvfärsbiff
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kumminbakad lax med sparris
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokt lax med salsa verde och kokt potatis
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen kycklingsallad med chutney
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga