Curry pulled pork i naanbröd
Slow food med indisk känsla. Pulled pork tar fem timmar i ugnen, men så faller köttet också isär när det är klart. Här i en curryvariant som serveras på naanbröd med färsk koriander, sallad och yoghurt.
Ingredienser
8 (buffé)
4 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 gröna chili
3 msk olja
4 tsk curry
1 1/2 tsk mald koriander
2 krm mald kardemumma
4 msk tomatpuré
5 msk riven ingefära
4 dl oxbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
2 tsk salt
2 krm peppar
Till servering
4 naanbröd
1 romansallad
2 dl matyoghurt
1 kruka färsk koriander
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Frys buljongen till en chicken curry.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1782 KJ / 427 kCal
Fett26.1 g
Kolhydrater20.8 g
Protein26.8 g
Kommentar
Väldigt mycket vätska i receptet. Fick köra sista timmen utan lock för att vätskan skulle koka ner.
Michael
2015-02-01