Recept: Couscous med pesto, spenat och feta
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Couscous med pesto, spenat och feta

12 röster

Couscous serverar du här med pesto, spenat och fetaost, en blandning som slår. Fetaosten bjuder på sin sälta och ger couscousen både smak och konsistens tillsammans med den krispiga spenaten och peston därtill.

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 3 msk pesto
  • 2 tsk citronjuice
  • 1 gul lök
  • 1/2 - 4/5 påse färsk bladspenat (à 150 g)
  • 100 g fetaost
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka couscousen enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda ner pesto och citronjuice.
  3. Skala och skiva löken tunt. Skölj spenaten.
  4. Blanda ner lök, spenaten och smulad fetaost i couscousen.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera couscousen varm eller kall som tillbehör till fisk eller kött med sallad och bröd.
Tips

Byt ut peston mot finhackade örter och 1 tsk dijonsenap (för 4 port).

Grön tipset: Blanda ner kokta bönor eller kikärter i couscousen och servera till quorn.