Recept: Couscous med pesto
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 15 minuter

Couscous med pesto

11 röster

Snabblagad och mättande couscous med pesto. Smaker av spenat, spiskummin, fetaost och russin gör detta till ett läckert tillbehör till kyckling och auberginegryta.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007.

Ingredienser

  • 6 dl couscous
  • 1 burk grön pesto (à 185 g)
  • 50 g babybladspenat
  • 100 g tärnad fetaost
  • 1 dl russin

Så här gör du

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på paketet. Rör ner peston. Lägg couscousen på ett uppläggningsfat.
  2. Strö på spenatblad, fetaost och russin. Servera gärna till Kyckling- och auberginegryta.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från ägg.
Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: byt couscousen mot quinoa eller ris.

Näringsvärde per portion
Energi:
2252 kJ / 538 kcal
Protein:
17,5 g
Kolhydrat:
66 g
Fett:
21,3 g
Salt:
1,08 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer