Recept: Citronkräm med cream cheese
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Citronkräm med cream cheese

2 röster

Frisk citronkräm med cream cheese och färska bär är en himmelsk efterrätt som passar utmärkt som avslutning på en god och mättande middag. Lätt, fräsch och underbart god.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006.

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • juice och rivet skal av 1 citron
  • 200 g cream cheese

Tillbehör

  • bär

Så här gör du

  1. Blötlägg gelatinbladet.
  2. Vispa äggulorna och sockret poröst tillsammans med juice och rivet skal från citronen. Vispa ner cream cheese.
  3. Krama ur gelatinbladet lätt och smält det i en kastrull eller några sekunder i mikron. Vispa ner smeten.
  4. Lägg upp i portionsskålar och ställ kallt. Servera med bär.