Citronkarré med gräddig rosmarinsky

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Citronkarré med gräddig rosmarinsky

Soja och citron lyfter köttsmaken på fläskkarrén och ger även en ruggigt god skysås ihop med rosmarin. Servera gärna med ångkokta grönsaker, t ex morot, broccoli och sugar snaps – skonsamt och nyttigt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Citronkarré med gräddig rosmarinsky

Ingredienser

4 portioner
4   skivor fläskkarré (à ca 150 g)
1 tsk  torkad rosmarin
3/4 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 msk  olja
finrivet skal av 1   citron
2 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  japansk soja
1 dl  vatten
1/2 dl  vispgrädde
1 msk  smör

Ångade grönsaker

1   broccoli (à 250 g)
2   morötter
1   ask sugarsnaps (à 150 g)
1 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Porchetta di fano
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtkryddad karré
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkarré med ljummen tomatsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatistärningar med rosmarin och oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ångad broccoli med äpple och sardelldressing
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karré med krispig kålsallad
Betyg 3.2 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga