Citron- och grönpepparmarinerade jordgubbar med färskostglass
Citron- och grönpepparmarinerade jordgubbar bli en särdeles god och överaskande efterrätt som garanterat gör succé. Servera jordgubbarna på smörstekt sockerkaka eller smula över kakan till ett knaprigt crunch. En snabbt ihoprörd glass med färskost blir kronan på verket på den här sagolika desserten.
Ingredienser
4 portioner
Jordgubbar
1 tsk grönpeppar i lag
skal av 1 citron
2 tsk färskpressad citronsaft
1 dl rårörsocker
1 dl vatten
500 g jordgubbar
Stekta sockerkaksskivor
4 sockerkaksskivor
2 msk smör
Färskostglass
1/2 l vaniljglass
1 vaniljstång
100 g cream cheese
Till garnering
citronmeliss
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri sockerkaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri sockerkaka, laktosfritt matfett, laktosfri glass och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri sockerkaka och mjölkproteinfritt matfett. Byt ut glass och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri sockerkaka.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2190 KJ / 523 kCal
Fett28 g
Salt0.7 g
Kolhydrater61 g
Protein6 g
Kommentarer