Chokladtryffelkaka med nötter
Chokladtryffelkaka med nötter är en populär efterrätt där botten liknar en sockerkaka med kakaosmak. Tryffeln, som får sin smak av grädden, chokladen och smöret, fullbordas av nötterna som sedan strös över kakan tillsammans med de syrliga vinbären.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
15 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Chokladtryffel
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad
2 dl rostade blandade nötter
1 ask färska röda vinbär eller frysta (1 ask färska motsvarar 2 dl frysta)
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Brukar göra hälften vit(eller ljus) och hälften mörk choklad till tryffeln och ringla om varandra. Tycker det blir väl sött med enbart vit.
Christina
2023-09-12Hej Christina! Tack för att du delar med dig av ditt tips. ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-12Jag gör den i liten långpanna( ca 20x30) Gräddar 20 min. Skär i SMÅ munsbitar. ( Ca 3,5x3,5 cm.) Precis lagom till en kaffe-på-maten kaka. Enbart nötter på kakan. Går utmärkt att frysa
Maria
2021-11-11Den godaste kakan jag vet. Brukar göra botten istället för kladdkaka och servera med vispad grädde och bär.
Emmyly
2019-07-29