Recept: Chokladrutor
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 min

Chokladrutor

Betyg
100 röster

Med detta recept får du många chokladrutor, dessutom går det fort. Smeten bakas i en liten långpanna. Är pannan större blir chokladrutorna tunnare. Riktigt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000.

Ingredienser

15 rutor

  • smör och ströbröd till formen
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl hett vatten

Glasyr

  • 3 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 5 msk starkt kallt kaffe
  • 3 msk smält smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • kokosflingor till garnering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20 x 30 cm väl (för 15 rutor).
  3. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta.
  4. Tillsätt matfettet och vätskan. Häll smeten i långpannan.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter eller tills den känns klar när man prövar med en sticka. Låt den sedan vara kvar i formen och svalna.
  6. Glasyr: Rör ihop alla ingredienser till glasyren så att sockret smälter. Bre glasyren över hela kakan och strö på kokosflingorna. Dela kakan i bitar efter smak och förstånd.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.