Godaste chokladmoussen
Godaste chokladmoussen, vi lovar! Den här klassiska chokladmoussen kan du lugnt förbereda och servera som efterrätt vilken nyårsafton, lördagkväll eller parmiddag som helst. Smält bara choklad, blanda med äggulor, tillsätt florsocker och om du vill kan du smaksätta med lite apelsin och kaffe. Vispa grädde och vänd ned i smeten. Häll upp chokladmoussen i glas och servera efter några timmar i kylen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996
Ingredienser
6 portioner
125 g mörk bakchoklad (55%)
2 äggulor
3 msk florsocker
4 msk ljummet vatten
3 dl vispgrädde
finhackad eller finriven mörk choklad
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj latosfri vispgrädde och choklad.
Gör så här
Tips
Tips på smaksättning (var för sig eller tillsammans)
Rivet skal av 1/2 apelsin.
Byt ut 4 msk ljummet vatten mot ljummet starkt bryggt kaffe.
Rivet skal av 1/2 apelsin.
Byt ut 4 msk ljummet vatten mot ljummet starkt bryggt kaffe.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett42 g
Salt0.06 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g
Kommentarer
Jättegott!Stora portioner räcker till 6. Dekorera med litet rivet apelsinskal, och filead apelsin som flera skrivit.
Karin
2022-01-13Marie, det står rivet skal av en halv apelsin, var det för otydligt?
Bill
2021-12-28Vore toppen om ni kunde förtydliga hur man ska använda apelsinen. Jag tog skalet på chans.
Marie
2021-11-20