Chokladcrème med limemarinerade hallon
Enklare än chokladmousse är den här lena chokladcrèmen. Den serveras med en hemmagjord hallonsås med smak av lime och hela hallon på toppen. Förförisk dessert!
Ingredienser
4 portioner
100 g choklad
2 dl gräddfil
2 dl hallon
1 msk socker
1 lime
För alla
Desserten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd ev mjölkfri choklad. Använd laktosfri gräddfil.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfri choklad. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Kockknepet: För att undvika att chokladen blir grynig är det viktigt att se till att det inte kommer in något vatten i chokladen när du smälter den.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi985 KJ / 236 kCal
Fett14.9 g
Kolhydrater20.8 g
Protein4.2 g
Kommentarer