Chinese egg tarts

Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
5
Chinese egg tarts

I Hongkong ligger vaniljdoften tät från alla gatukonditorier som bakar dessa söta minipajer, eller chinese egg tarts som de heter på engelska. Kort och gott består de av ett frasigt pajskal fyllt med en krämig, äggbaserad vaniljfyllning. Svårt att motstå!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Chinese egg tarts

Ingredienser

12 portioner
150 g  smör
3 dl  vetemjöl
1 1/4 dl  strösocker
1 1/2 krm  salt
1   ägg

Fyllning

4   ägg
1   burk sötad, kondenserad mjölk (à ca 400 ml)
1 1/2 msk  florsocker
1 tsk  vaniljsocker

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Helt tokigt goda!! Tar mig till asien direkt!

Erika

2020-12-29

Jag tycker att de här är suveränt goda, servera med rårörda hallon och lite grädde - MUMS!

Hanna

2015-08-29

Hej Susanna! Nej, kondenserad mjölk stelnar inte om man har det i ugnen utan ägg. Och att det smakar för mycket ägg, ja, det är ju en egg tarte, så den ska liksom smaka ägg… så du har nog inte gjort något fel alls, utan den blev säkert en perfekt egg tarte.

Redaktionen

2015-02-23

Näringsvärde per portion

Energi1438 KJ / 344 kCal
Fett16 g
Salt0.51 g
Kolhydrater44 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Kardemummadrömmar
Betyg 4.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Söt dröm med pistagekräm
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tarte tatin på höstäpplen
Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sverigekaka med vaniljfyllning
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Topfenstrudel – strudel med kvarg
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sockerkaka med citron
Betyg 3.8 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga