Recept: Cheesecake med rörd fyllning och sommarbär
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 minuter

Cheesecake med rörd fyllning och sommarbär

88 röster

Cheesecake med rörd fyllning och sommarbär är en tjusig efterrättspaj. Pajbotten, som fylls med en kräm av naturell färskost och kesella/kvarg, gräddar du innan pajen fylls och garneras med färska bär exempelvis jordgubbar, vinbär eller blåbär.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

  • 200 g naturell färskost
  • 2 burkar kvarg vanilj (à 250 g)

Garnering

  • 2 dl hallon
  • 2 dl blåbär
  • 2 dl röda vinbär
  • 2 dl jordgubbar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman socker, havregryn och vetemjöl. Rör ner smöret. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter tills den fått fin färg. Låt den kallna.
  3. Rör hastigt samman färskost och kesella till en smidig kräm. Fyll pajskalet med krämen. Garnera kakan med bär.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten cch mjölkprotein.
Gör laktsofri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och kvarg.

Tips

För en syrligare smak, tillsätt 1-2 tsk rivet citronskal i fyllningen (för 4 personer).