Recept: Cheesecake med färska bär
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 min

Cheesecake med färska bär

Betyg
286 röster

Underbar, lyxig och uppskattad cheesecake med färska bär som du tillagar relativt enkelt och snabbt. Cheesecaken har en underbar fyllning av bland annat kesella, färskost och citron och dekoreras med jordgubbar och hallon.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002.

Ingredienser

Botten

  • 10 digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning

  • 300 g färskost
  • 1 1/3 dl kesella/kvarg
  • 4/5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1/2 citron (fint rivet skal och juice)

Garnering

  • färska bär , exempelvis jordgubbar, vinbär, hallon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Krossa kexen i t ex en matberedare. Smält smöret och rör ner det. Tryck ut massan i en form, 24 cm diameter, eller i 12 mazarinformar av aluminiumfolie.
  3. Mixa samman färskost, kesella, socker, vaniljsocker, äggulor, citronskal och -juice till en jämn smet i matberedare. Häll smeten i formen/formarna.
  4. Grädda små formar i ca 20 minuter och 20-30 minuter i stor form. Låt kallna och garnera med färska bär.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfritt: använd glutenfria digestivekex.