Cathrines goda tomatsås
Härlig tomatsås med medelhavssmaker. De ugnsrostade grönsakerna blir krämiga och mumsiga med olja och färska kryddor. Riv över lite parmesanost vid servering för extra goda smaker!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003
Ingredienser
4 portioner
5 tomater
1 röd paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt
svartpeppar
timjan eller basilika
Till servering
parmesan
svartpeppar
svarta oliver
För alla
Innehåller inte gluten. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: uteslut osten. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet.
Gör så här
Tips
Har du tillgång eller är det säsong, gör en rejäl sats med sås och spara i frysen. Den är också toppen som grund till alla typer av soppor, såser och grytor.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket enkelt och kanongott
Maire
2014-02-10